Yura Corporation i u Nišu

Bez autora
Apr 25 2010

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić u ime Vlade Republike Srbije u Nišu je u petak potpisao Memorandum o razumevanju sa Gradom Nišom i južnokorejskom kompanijom Yura Corporation. Nakon uspešno realizovanog projekta u Rači, Yura je izrazila interes da svoju drugu investiciju u Evropi locira na jugu Srbije. Yura se odlučila da gradi novu fabriku u Nišu, zaposli najmanje 1.500 radnika u naredne tri godine i da investira 10 miliona evra u fabriku koja će proizvoditi el kablove za automobile. Ovaj projekat je dobio podršku Grada Niša koji će besplatno ustupiti komunalno opremljeno zemljište za igradnju fabrike, dok će Ministarstvo ekonomije za ovu investiciju obezbediti podsticaje od 5.000 evra po svakom novozaposlenom radniku. Svi veliki investitori koji odluče da lociraju svoje fabrike u Nišu, da izgrade nove i rekonstruišu postojeće fabrike i zaposle ljude, dobiće podsticaje i do 10.000 evra po novozaposlenom radniku u zavisnosti od vrste delatnosti i tipa investicije.

Yura Corporation i u NišuPotpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić u ime Vlade Republike Srbije u Nišu je u petak potpisao Memorandum o razumevanju sa Gradom Nišom i južnokorejskom kompanijom Yura Corporation.

Nakon uspešno realizovanog projekta u Rači, Yura je izrazila interes da svoju drugu investiciju u Evropi locira na jugu Srbije.

Yura se odlučila da gradi novu fabriku u Nišu, zaposli najmanje 1.500 radnika u naredne tri godine i da investira 10 miliona evra u fabriku koja će proizvoditi el kablove za automobile. Ovaj projekat je dobio podršku Grada Niša koji će besplatno ustupiti komunalno opremljeno zemljište za igradnju fabrike, dok će Ministarstvo ekonomije za ovu investiciju obezbediti podsticaje od 5.000 evra po svakom novozaposlenom radniku.

Svi veliki investitori koji odluče da lociraju svoje fabrike u Nišu, da izgrade nove i rekonstruišu postojeće fabrike i zaposle ljude, dobiće podsticaje i do 10.000 evra po novozaposlenom radniku u zavisnosti od vrste delatnosti i tipa investicije. Vlada Srbije trenutno vodi pregovore sa još tri svetske kompanije koje bi svoje projekte mogle da realizuju u Nišu.

Vlada Srbije će u maju doneti poseban Državni program za ožviljavanje Niša kao industrijskog centra Jugoistočne Srbije koji će imati tri segmenta: posebne podsticaje za investitore, uspostavljanje slobodne carinske zone i premeštanje sedišta Fonda za razvoj u Niš.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik